OM OS

Puff til de gamle er en kampagne, som faciliteres af Sundhedsforvaltningen og Røgfrit Odense i Odense Kommune. Røgfrit Odense er en del af Sundhedsforvaltningen.

Kampagnen er henvendt til kommunens skoleelever samt deres forældre og ressourcepersoner med henblik på at informere om puff bars og deres skadelige effekter.

Kampagnen centrerer sig om en videokonkurrence, hvor kommunens 6.-8. klassere får til opgave at lave informationsvideoer om puff bars med deres forældre som målgruppe.

Vi har valgt denne fremgangsmåde af flere årsager. På kort tid har puff bars gjort deres indtog og fået tag i de yngre generationer. Vores børn og unge må beklageligvis siges at være ’eksperterne’ på de praktiske aspekter af puff bars; hvorfor de bruges, hvornår, hvor ofte og af hvem. Kampagnen forsøger at vende det faktum til en fordel.

  • Ved at tage børn og unge alvorligt og vise tillid til deres klogskab og kompetencer, søger kampagnen at gøre dem til ambassadører for hinanden og deres forældre.
  • Erfaringer fra bl.a. Røgfrit Odense viser, at kampagner, der har til formål at ’skræmme’ eller bruge ’løftede pegefingre’, er mindre effektfulde.
  • Forskning i læring og undervisning peger på, at børn og unge får større udbytte af undervisningsforløb, hvor de inviteres til at engagere sig og være medskabere af konkret indhold.

Vi håber, at vi på denne måde kan sætte elevernes egen viden i spil, give dem stof til eftertanke og lyst til at dele deres viden med deres kammerater – og forældre.

Har du spørgsmål til kampagnen? Så send en mail til info@pufftildegamle.dk.

FAQ

Har du mistet overblikket? Så kommer der lige et par spørgsmål og svar her.

Hvad er Puff til de gamle?

Det er en videokonkurrence for 6.-8. klassetrin i Odense Kommune, som afvikles i januar måned.

Hvem har fundet på det?

Sundhedsforvaltningen i Odense Kommune har sammen med Røgfrit Odense taget initiativ til kampagnen.

Hvad skal eleverne?

De skal lave videoer om puff bars med deres forældre som målgruppe. Der er nemlig alt for mange, der benytter puff bars – uden de voksne helt har forstået, hvad det er for noget. 

Bliver videoerne delt?

Når vi beder jeres børn om at lave videomateriale, er vi opmærksomme på, at de eventuelt selv medvirker. For at deltage i konkurrencen skal elevernes lærer derfor indsamle samtykkeerklæringer fra jer, der er forældre til de elever, som kan ses eller høres i videoen. For elever, der er fyldt 15 år, skal der også indhentes samtykke fra eleven. Først når vi har modtaget erklæringer fra samtlige medvirkende elevers forældre, kan klassen deltage i konkurrencen.

Er der krav til videoerne?

Nej, der er kunstnerisk og stilistisk frihed til de deltagende elever. De skal selvfølgelig lave en video, som de er stolte af, og som de mener har en chance for at vinde.

Hvem er juryen?

Juryen består af:

  • Repræsentant, Odense Fælleselevråd
  • Repræsentant, Kræftens Bekæmpelse
  • Anette Stensgaard, leder, Røgfrit Odense
  • Susanne Crawley Larsen, rådkvinde
  • Tommy Hummelmose, rådmand

Skal jeg som lærer gøre noget?

Du må gøre alt det, du vil. Hjælp, vejled, tal og giv konstruktiv feedback. Bare du ikke selv svinger videokameraet og stikker præmiepengene i lommen.

Har du flere spørgsmål?
Så skriv til kampagnemedarbejder Benjamin på 29 16 34 20.

Benjamin Hvitfeldt Høegsberg

Benjamin Hvitfeldt Høegsberg

Kampagnemedarbejder

Tlf. 29 16 34 20

Mail. info@pufftildegamle.dk